Nieuwe Bouwen

Gooiland is gebouwd in 1936, naar ontwerp van de beroemde Nederlandse architect Jan Duiker, vertegenwoordiger van het Nieuwe Bouwen. Veel licht, veel ramen, een stalenbuizen constructie, ronde vormen en natuurlijke materialen kenmerken onze ruimtes.

Lees meer

Dutch Brands

Wij maken zoveel mogelijk gebruik van producten van eigen bodem. Waarom? In de periode dat Gooiland gebouwd werd vonden veel Nederlandse merken hun oorsprong.

Tuin Van Amsterdam

Begin vorige eeuw vestigden veel jonge, stadse gezinnen zich in het groene Gooi, de zogenaamde ‘tuin van Amsterdam’. Om hen te voorzien van wat stadsvertier werd uitgaansgelegenheid Gooiland gebouwd. Het groene Gooi leeft door in onze locatie.

Hilversum Mediastad

Gooiland werd gebouwd op het moment dat media in Hilversum van de grond kwamen. Verschillende programma’s zijn hier dan ook opgenomen. Torens van oude televisies en radio’s sieren onze locatie en onze ruimtes zijn vernoemd naar mediapersoonlijkheden.

Piet Mondriaan

Piet Mondriaans schilderij ‘Compositie met twee lijnen’ had de gemeente Hilversum in bezit en is in 1987 verkocht om Gooiland te renoveren. Als eerbetoon zie je de zwarte lijnen uit het schilderij overal in onze locatie terugkomen.