Hotel Beeld en geluid

Maak jouw bezoek aan beeld en geluid af en kom slapen in ons beeld en geluid hotel middenin Hilversum. Het Gooiland Hotel is vandaag de dag meerdere malen verbouwd en is geïnspireerd door de rijke geschiedenis van mediastad Hilversum. Maar weinig mensen weten dat de eerste radio uitzendingen plaats vonden op steenworp afstand van ons hotel in de Seintoestellen fabriek. Het doel van de meest recente verbouwing is om het “media gevoel” terug te brengen in ons beeld en geluid hotel en daarom vind je in iedere kamer een knipoog naar deze rijke geschiedenis door het tv-testbeeld dat achter ieder bed hangt. Het gebouw is van oudsher een bijzonder gebouw ontworpen door de getalenteerde en excentrieke architect Jan Duiker in opdracht van de familie Buurke om antwoord te geven aan de groeiende vraag van de Amsterdamse elite naar een uitgaansgelegenheid en een plaats waar zij samen konden komen. Voordat het Gooiland Complex was gebouwd, moesten deze Amsterdamse elite die neer waren gestreken in de uitgestrekte groene omgeving van Hilversum terugreizen naar Amsterdam voor hun verzetje. Door de bouw van het Gooiland Complex was dit verleden tijd. Dit komt onder andere door de bijzondere bouwstijl van Jan Duiker, die gebouwen zag als ware machines en hij maakte van Gooiland een ware gastvrijheidsmachine.

Wat ons Beeld en geluid hotel bijzonder maakt..

Een aantal van de meest karakteristieke elementen van de nieuwe stijl vind je terug in ons Beeld en Geluid hotel, zoals: dunne stalen kozijnen, grote ramen een zakelijke uitstraling zonder poespas, maar ook zonder afbreuk te doen aan luxe die je verwacht van een beeld en geluid hotel in het hartje van Hilversum. Het Gooiland hotel staat tegenwoordig naast beeld en geluid hotel beter bekend als het groene hart van Hilversum en dit hebben wij extra benadrukt door de enorme groene planten muur achter de receptie.

Naast beeld en geluid hotel is Gooiland ook het eerste Dutch Brand Hotel van zowel Hilversum als Nederland. Wij werken uitsluitend met Nederlandse merken die Nederland groot hebben gemaakt. Hierbij kun je denken aan: Luxaflex, Auping, Gispen, Brabantia, Forbo, Sphinx, Philips en Hema. Een overnachting bij Gooiland Hotel betekent dus een diepe duik in de rijke Nederlandse (media) geschiedenis en maakt jouw bezoek aan beeld en geluid compleet. Kom dus overnachten in het eerste Dutch Brand Mediahotel van Nederland!