Geschiedenis van Gooiland Hotel

Gooiland is een begrip in Hilversum. In de jaren ’30 mist de elite een uitgaansgelegenheid voor ‘stads vertier’ in het groene Gooi. De familie Buurke springt in het diepe en geeft de jonge architect Jan Duiker de opdracht om een locatie met grandeur te ontwerpen. Hij ontwerpt een ongekend modern gebouw, in de stijl van het Nieuwe Bouwen. 

Stalen kozijnen en grote ramen

Voor het gebouwd kan worden, overlijdt Duiker plotseling. Zijn oud-compagnon Bernard Bijvoet gaat verder met het ontwerp en begeleidt de bouw. In juli 1936 opent uitgaansgelegenheid Gooiland: een hotel, restaurant, café en hotel ineen. Strak en zakelijk, zonder overbodige versierselen, maar toch luxe. Met veel stalen kozijnen en grote ramen. Door de één verafschuwd, door de ander bewonderd. Eén ding is zeker: het is dé plek waar je moet zijn. 

Van gemeentehuis tot rijksmonument

De Duitsers nemen het gemeentehuis in en het stadhuis verplaatst naar Gooiland. Na de oorlog volgen tientallen jaren met verschillende eigenaren, veranderende visies en het hotel komt niet meer terug. In 1987 koopt gemeente Hilversum het pand en gebruiken verschillende omroepen het als kantoor. Hoewel het pand verloedert, schat men het wel op waarde en krijgt het in 1989 de status van rijksmonument.

Gooiland Hotel Hilversum Amrâth

In de jaren ’90 komt het gebouw onder één eigenaar, die het hotel terugbrengt: Gooiland Hotel Hilversum Amrâth. In 2012 omarmt Philip Lamers, eigenaar van de naastgelegen evenementenlocatie, het hotel en gaat het verder als Gooiland Hotel. 

In ere hersteld

Een drastische verbouwing volgt. Het hotel wordt in ere hersteld en het krijgt weer de grandeur van weleer. Monumentale details, zoals de natuurstenen vloer, de trap en de koperen lampen in de lobby, blijven behouden. Tegelijkertijd zijn de faciliteiten eigentijds en is de uitstraling warm en modern.

Onze collega’s laten je de monumentale details graag zien bij je bezoek.

Comfortabele kamers

Kom tot rust in onze comfortabele kamers. Alle kamers zijn voorzien van gratis wifi, airco, een regendouche, een televisie, een Nespresso koffiezetapparaat en een comfortabel Auping bed.

Bekijk kamers

Service & Faciliteiten

Wij doen er alles aan om je thuis te laten voelen. Van 24-uurs receptie tot een spiksplinternieuwe fitnessruimte en van een gratis welkomstdrankje tot fietsverhuur. Gooiland Hotel bevindt zich in het hart van Hilversum. Hilversum station is op loopafstand en de parkeergarage is om de hoek. Kortom: alles voor een fijn verblijf is binnen handbereik. 

Bekijk services & faciliteiten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang exclusieve aanbiedingen.