Wat te doen in het Gooi: de leukste activiteiten!

Het Gooi: de Castles and Gardens of Amsterdam. Wie de drukte wil ontvluchten in de nabijheid van steden als Utrecht en Amsterdam kan terecht in het Gooi. Ervaar de prachtige natuur en cultuur en laat je verwennen in het Dutch brand hotel Gooiland in het hart van Hilversum. Benieuwd wat je allemaal kunt doen en beleven? We zetten graag de 6 topactiviteiten in het Gooi voor je op een rijtje.

1. Genieten in het Goois Natuurreservaat

Oneindig fietsen, wandelen of paardrijden. In het Goois Natuurreservaat kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen. De bossen, heidevelden, zandverstuivingen en oude akkers doorvlechten het hele Gooi en lopen langs de karakteristieke Gooise dorpen. Wat is er lekkerder dan na een fikse wandeling neer te strijken op een lekker bed in een mooi hotel in de buurt? Kijk voor alle activiteiten op www.gnr.nl.

2. Innovatie in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Vanaf het moment dat je binnenkomt, weet je niet waar je moet kijken. Beeld en Geluid herbergt een schat aan televisiebeelden en radioshows van vroeger tot nu. Herinneringen ophalen met een oude aflevering van ‘Eén van de acht’? Of juist zelf ervaren hoe het is om het nieuws te presenteren. Een leuk uitje voor jong en oud. Om na een bezoekje aan Beeld en Geluid in mediasferen te blijven, overnacht je in hotel Gooiland waar het thema media subtiel is doorgevoerd. Kijk voor actuele tentoonstellingen op www.beeldengeluid.nl.

3. Kom tot rust bij landgoed Zonnestraal

Een overnachting bij hotel Gooiland combineert goed met een bezoek aan landgoed Zonnestraal met het gelijknamige, iconische sanatorium. Vanuit hotel Gooiland huur je gemakkelijk een fiets en ben je met 15 minuten op het landgoed. Het sanatorium, in 1928 gebouwd voor aan tbc-lijdende diamantbewerkers, is net als Gooiland ontworpen door architect Jan Duiker, vertegenwoordiger van het Nieuwe Bouwen. Trek je wandelschoenen aan, pak je fiets of boek een rondleiding; op het landgoed met gezellige brasserie vliegt de tijd. Hoe leuk is het als je vervolgens, teruggekomen in Gooiland, de overeenkomsten ziet? Meer informatie over Zonnestraal is te vinden op www.zonnestraalhilversum.nl.

4. Terug in de tijd bij Kasteel Muiderslot

Dwaal rond in het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland en de prachtige historische kasteeltuinen. Het kasteel, oorspronkelijk gebouwd in 1285, kent een lange en roerige geschiedenis. Ontdek hoe de vijand werd tegengewerkt en hoe vroeger het leven was op een kasteel. Kasteel Muiderslot is sinds 1878 een rijksmuseum. Bekijk de website voor de vele activiteiten voor jong en oud: www.muiderslot.nl.

5. Snuif cultuur in Singer Laren

Midden in schildersdorp Laren staat Singer: een museum, beeldentuin en theater in een. Het museum heeft een rijke collectie van kunstenaars uit de periode 1880 tot 1950 en stelt wisselende tentoonstellingen samen. Werken van Anton Mauve, Jan Sluijters, Kees van Dongen en Leo Gestel zijn onderdeel van de collectie. Achter het museum ligt de gratis toegankelijke, prachtige beeldentuin waar je kunt slenteren langs beelden van hedendaagse Nederlandse kunstenaars die de relatie onderzoeken tussen cultuur en natuur. Op de website www.singerlaren.nl vind je actuele informatie.  

6. Overnachten in Hilversum

Mediastad Hilversum is een van de kerngemeenten van het Gooi en door de centrale ligging een perfecte uitvalsbasis voor de vele bezienswaardigheden en activiteiten in de regio. Het centrum van Hilversum barst van de gezellige eettentjes en barretjes. Met hotel Gooiland op steenworpafstand van al die gezelligheid, kun je na het eten rollend naar ‘huis’.