Vakantie of weekendje weg in 't Gooi

Fietsen over de prachtige heiden, wandelen door de eindeloze bossen, varen over de Loosdrechtse Plassen, struinen door de verschillende musea en landhuizen en genieten van de diverse restaurants en barretjes. Leer ’t Gooi en Hilversum kennen vanuit ons hotel.
Wij helpen je graag verder met de invulling van je verblijf.

hotel-gooiland-bezienswaardigheden-hilversum-wandelen-goois-natuurreservaat

Wandelen en fietsen in 't Gooi

Ruim 2.800 m2 bossen, zandverstuivingen, heidevelden en graslanden… Middenin de dichtbevolkte Randstad ligt een prachtig stuk natuur: het Goois Natuurreservaat. Pak de fiets voor een tocht door de diverse natuur en stop tussendoor bij een van de vele horecagelegenheden. Liever het gebied te voet verkennen? We adviseren je graag!

hotel-gooiland-bezienswaardigheden-hilversum-varen-loosdrechtse-plassen

Varen op de Loosdrechtse Plassen

Geniet van de natuur vanaf het water. Op slechts een paar kilometer van Hilversum liggen de Loosdrechtse Plassen met haar vele waterlelies, vogels en rietkragen. Ontspan helemaal in een sloepje met een wijntje en borrelhapjes. Of huur een zeilboot, kano of sup en ontdek de sereniteit van de stiltegebieden. Het ultieme zomergevoel!

fietsarrangement-goois-natuurreservaat-gooiland-hotel

Kunstenaarsdorp Laren

Naast Hilversum ligt kunstenaarsdorp Laren. Een dorp waar je uren kunt slenteren langs de pittoreske huizen, vele boetiekjes en gezellige terrasjes. Een bezoek aan het prachtige museum met beeldentuin van Singer Laren maakt je dag compleet.

hotel-gooiland-bezienswaardigheden-hilversum-landhuizen-wandelen-fietsen-gooi

Statige landhuizen

Van oudsher is ’t Gooi de plek waar de stadse elite verbleef om de drukte van de stad te ontvluchten. De statige landhuizen met weelderige tuinen sieren nog steeds de omgeving. Ervaar de rust en luxe tijdens een bezoek aan een van de vele buitenplaatsen. 

Hotel gooiland dineren rooftop bar

Ontbijt, lunch, diner

Lunchen in hartje Hilversum, borrelen met uitzicht op het water, pannenkoeken eten in het kleine, bosrijke dorp Lage Vuursche, dineren in het kleinste sterrenrestaurant van Nederland of relaxen op ons dakterras? In ’t Gooi kun je alle kanten op. Laat ons weten waar je naar op zoek bent en wij reserveren alvast een plekje voor je. 

Gooiland Hotel Hilversum Mediastad

Beeld en Geluid

Vanaf het moment dat je binnenkomt, weet je niet waar je moet kijken. Beeld en Geluid herbergt een schat aan televisiebeelden en radioshows van vroeger tot nu. Herinneringen ophalen met een oude aflevering van ‘Eén van de acht’? Of juist zelf ervaren hoe het is om het nieuws te presenteren. Een leuk uitje voor jong en oud. 

hotel-gooiland-bezienswaardigheden-hilversum-wandelen-goois-natuurreservaat

Kasteel Muiderslot

Dwaal rond in het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland en de prachtige historische kasteeltuinen. Het kasteel, oorspronkelijk gebouwd in 1285, kent een lange en roerige geschiedenis. Ontdek hoe de vijand werd tegengewerkt en hoe vroeger het leven was op een kasteel. Kasteel Muiderslot is sinds 1878 een rijksmuseum. 

hotel-gooiland-bezienswaardigheden-hilversum-varen-loosdrechtse-plassen

Landgoed Zonnestraal

Vanuit Gooiland Hotel huur je gemakkelijk een fiets en ben je met 15 minuten bij Landgoed Zonnestraal. Het sanatorium, in 1928 gebouwd voor aan tbc-lijdende diamantbewerkers, is net als Gooiland ontworpen door architect Jan Duiker, vertegenwoordiger van het Nieuwe Bouwen. Hoe leuk is het als je, teruggekomen in Gooiland, de overeenkomsten ziet? 

fietsarrangement-goois-natuurreservaat-gooiland-hotel

Dagje Amsterdam

Binnenkort een citytrip of uitje naar Amsterdam in de planning? Waarschijnlijk denk je dan niet meteen aan een hotel in Hilversum. Maar wist je dat Hilversum tegenwoordig onder ‘the Gardens of Amsterdam’ valt? Wanneer je in Hilversum verblijft, ben je al binnen 20 minuten in hartje Amsterdam. Zo combineer je een dagje bruisend Amsterdam met de rust van een historische stad als Hilversum.