Gooiland Hotel zet in op creativiteit tijdens crisis

De coronacrisis raakt onze branche hard. Ons theater en evenementenlocatie hebben we helaas tijdelijk moeten sluiten, zolang de maatregelen van de overheid van kracht zijn. Hierdoor moeten we prachtige voorstellingen en evenementen uitstellen of verplaatsen. Ons hotel is gelukkig nog open. Hotelmanager Claudia Tjan vertelt over de status quo van het hotel in deze ongekende tijd.

De eerste maanden van 2020 floreerde Gooiland Hotel. Drieënhalf jaar na de feestelijke heropening is de lijst met vaste klanten aanzienlijk geworden en zijn de 56 hotelkamers gemiddeld voor 80% bezet door tevreden hotelgasten. Nu is het leeg in de hotelgangen en schuift er niemand meer aan bij het luxe ontbijtbuffet. Claudia: “Het gaat me echt aan het hart om zoveel stilte in het hotel te ervaren. Uiteraard blijven we gewoon open om gestrande reizigers of een zakelijke klant die niet naar huis kan te kunnen ontvangen. Dankzij de maatregelen die we hebben getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan (aangescherpt schoonmaakprotocol, afstand houden, extra sanitizers, red.), kan dat ook gewoon.”

Longstay en flexwerkplekken
Er is extra creativiteit nodig om ervoor te zorgen dat mensen het hotel weten te vinden in deze tijd. Claudia: “We zien nog steeds kansen. Zo is het nu mogelijk om tegen een aantrekkelijk tarief een hotelkamer te boeken voor een langer verblijf, voor minimaal 7 dagen en maximaal 30 dagen. En sinds deze week bieden we onze hotelkamers ook aan als flexwerkplek voor een dag of een dagdeel. Voor mensen uit de omgeving die thuis moeten werken, maar geen geschikte werkplek kunnen creëren, kan dit een uitkomst bieden. Ze zijn licht en beschikken over een ruim bureau, uitstekende wifi, een eigen balkon en roomservice.”

Als de crisis voorbij is, is Gooiland tegelijkertijd een hoop creatieve ideeën rijker. Claudia: “Dat stemt mij echt positief. En wat ook hartverwarmend is, zijn de vele reacties van vaste klanten en gasten. Stuk voor stuk laten zij ons weten straks weer bij ons te overnachten.”

Maatschappelijke functie
Het hotel heeft tevens haar kamers aangeboden aan de GGD, ziekenhuis Tergooi en is aangemeld op Hotelshelpen.nl. “Als ondernemer is dit een hele moeilijke tijd, maar uiteindelijk gaat deze crisis over leven en dood. Daar zijn we ons enorm bewust van,” aldus Claudia. “Als zorgpersoneel of familieleden van zorgpersoneel of patiënten niet langer thuis kunnen verblijven, dan staan onze deuren wagenwijd open.”