Stephanie Mans (26) receptioniste Gooiland: “Door mijn collega’s kom ik uit mijn comfortzone.”

Onze nieuwe receptioniste Stephanie Mans (26) heeft een groot hart voor Gooiland en is dol op het spelletje rummikub. Ze keek in het begin de kat uit de boom, maar werd al snel door collega’s uit die boom getrokken. Daar is ze blij mee: “Door mijn collega’s kom ik uit mijn comfortzone.”

Van Manilla naar ‘t Gooi

Stephanie groeide op in Baarn en studeerde toerisme aan het ROC in Utrecht. Na haar studie heeft ze drie seizoenen gewerkt in Spanje als teamleider bij Selectcamp, aanbieder van Glamping & Camping vakanties. Ze genoot van het klimaat, de aardige mensen en de taal. Toch was ze na drie jaar toe aan iets anders en solliciteerde ze bij het loyaliteitsprogramma van luchtvaartmaatschappij KLM: Flying Blue.

Afgelopen december werkte ze vijf weken bij Flying Blue in Manilla in de Filipijnen om daar startende collega’s in te werken. Na een aantal weken miste ze het persoonlijke contact met gasten en besefte ze ook dat ze toe was aan een stabiel leven. “Ik ben van nature introvert, maar kan enorm genieten van persoonlijk contact.” Een vriendin liep stage bij Gooiland en vertelde Stephanie, die inmiddels terug in Nederland was, over de ingrijpende verbouwingsplannen. “Ze maakte me nieuwsgierig en ik was enorm gecharmeerd van de nieuwe stijl van Gooiland, dus toen heb ik gesolliciteerd.” Ze werkt nu met veel plezier 38 uur in de week achter de receptie.

“Ik ben van nature introvert, maar kan toch genieten van persoonlijk contact met gasten.”

Gooiland als dé ontmoetingsplek

“Vroeger zat het danscafé ‘let’s get down’ in de kelder van Gooiland, waar ik vaak samen met vriendinnen heen ging. Ik herinner met het afgrijselijk tapijt nog in de lobby!“ – grinnikt ze. Stephanie vertelt dat ze juist bij Gooiland is gaan werken, omdat er zoveel is veranderd. “De meeste complimenten die ik te horen krijg over het hotel gaan over de Auping bedden, de stijlvol ingerichte kamers, de springlevende plantenwand en dat er nog zo veel originele elementen in het pand te vinden zijn.” Daarin heeft Stephanie gelijk. De tegels in de lobby en de koperen elementen bijvoorbeeld zijn nog authentiek. Er komen zelfs mensen langs om de architectuur te bewonderen van het gebouw en het nieuwe design te bekijken dat we sinds een jaar hebben doorgevoerd. “Vroeger was Gooiland dé ontmoetingsplek van ‘t Gooi, dat hoor ik van veel oudere mensen aan de bar. Ik vind dat het hier ‘oud’ is, maar dan in de goede zin van het woord. Het is bijzonder om te weten dat het hier in 1936 ‘the place to be’ was. Ik hoop zo dat Gooiland dat nu weer wordt!”

“Vroeger was Gooiland dé ontmoetingsplek van ‘t Gooi, dat hoor ik van veel oudere mensen aan de bar.”

Afwisselend werk

Het leukste van haar werk achter de receptie vindt Stephanie het intunen op de gasten, op wat ze willen. “Ik kan nu lekker kletsen en loskomen met de gasten.” Ook het onderscheid tussen Business en Leisure vindt ze leuk. “De een wil gezellig een praatje maken, de ander wil juist zo snel mogelijk inchecken. Aangezien onze receptie tegelijkertijd een hippe bar is, kan ik ook tussentijds een lekkere cocktail maken, voor degene die dat wil natuurlijk! Verder bestaan mijn werkzaamheden uit het zoeken van de juiste balans tussen de vraagprijs en de klant, ook wel yield-management genoemd.” Haar functie is dan ook zeker afwisselend te noemen. “De ene keer spreek ik iemand die een evenement wil organiseren, een uur later help ik iemand die kaarten wil kopen voor een theatershow en tegelijkertijd komen er gasten die willen inchecken.“ Juist het feit dat Gooiland een combinatie is van een theater, evenementenlocatie en een hotel spreekt haar heel erg aan.

“Ik hou van mijn werk bij Gooiland, omdat er veel progressie in het bedrijf zit.”

Een lekker potje dammen

Wat doet deze charmante dame in haar vrije tijd? Je zou het niet verwachten, maar in de vrije uurtjes speelt ze een potje rummikub of dammen. Haar vriendinnengroep bestaat uit elf meiden die daar toevallig allemaal van houden. Zo nu en dan drinken de dames een drankje, en dan natuurlijk het liefste bij Gooiland, maar dan moet het iets drukker worden in The Copper Bar geeft ze aan. “Er zit nog zo veel potentie in deze locatie! Wie heeft er nou een ‘roof top terrace’ in hartje Hilversum? Wij dus! Alleen moeten we het nog zien te exploiteren. “Ik hou van mijn werk bij Gooiland, omdat er veel progressie in het bedrijf zit.”

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief