Een kijkje achter de schermen bij Gooiland

De deuren van Gooiland zijn in 1936 geopend en sindsdien is er veel veranderd. Hoe gaat het er anno 2018 aan toe? Wie zijn er werkzaam? Wat zijn de mores en tradities waaraan de werknemers hun identiteit en plaats binnen Gooiland ontlenen? Je leest het allemaal in dit artikel. 

Goede sfeer

Gooiland is uniek en eigentijds. Het pand is sinds 1987 een rijksmonument en is voorzien van de laatste technologische snufjes. De sfeer is ontspannen en open. Het team bestaat uit een groep jonge, hippe en gedreven werknemers met een gezamenlijk doel: Gooiland op de kaart zetten. Als je door het pand loopt dan voel je de positieve energie. Ook klanten geven aan dat de sfeer binnen Gooiland uitzonderlijk goed is. Djoeke Bakker, marketing manager, vertelt dat ze geniet van deze sfeer. “Wij werken met een extreem jong team. Zelfs de eigenaar is nog maar 28. Dat vind ik best bijzonder. We hebben allemaal nog niet enorm veel werkervaring, maar wel veel energie en creativiteit. We staan allemaal open voor kritiek en willen graag groeien. Klanten geven ook vaak aan dat ze het leuk vinden om met ons samen te werken, omdat wij buiten de begaande paden denken waardoor we hele toffe dingen neerzetten.

Vrijheid en vertrouwen

Werken wanneer, waar en hoe je dat wilt. Zo gaat dat bij Gooiland. Helen de Groot, account manager, geniet van de vrijheid binnen Gooiland. “Als echte Brabantse ben ik het buitenbeentje van de groep. Veel van mijn collega’s wonen in de omgeving Hilversum. Om de spits te vermijden begin ik om 10:00 uur. Het is fijn dat ik deze ruimte krijg en niet ‘vast’ zit aan de reguliere kantoortijden. Ook vind ik het heerlijk om zo nu en dan thuis te werken. Dit scheelt me veel reistijd en thuis kan ik me goed focussen op werkzaamheden waar ik echt even voor moet zitten, zoals het uitwerken van een gedetailleerde offerte. Maar ik moet eerlijk toegeven, ik mis al snel de positieve en luchtige ‘vibe’ van mijn collega’s.” De medewerkers van Gooiland kunnen hun werk qua tijd, locatie en werkwijze invullen op de manier die ze zelf het meest geschikt lijkt. Deze flexibiliteit binnen Gooiland schept vertrouwen bij de medewerkers. Inge Kuizenga, assistent hotel manager van Dutch brand hotel Gooiland, ervaart dit als positief. “Het geeft mij een fijn gevoel dat de werkgever vertrouwen in mij heeft en niet constant over mijn schouder meekijkt. Zo durf ik grotere stappen te zetten.”

Open kantoor

Wie het kantoor van Gooiland niet kent, zal verbaasd opkijken. Het kantoor is een open tussenverdieping, waar iedereen zo binnen kan lopen! Ruime bureaus zijn tegenover elkaar geplaatst. Zo kunnen de medewerkers gemakkelijk met elkaar sparren. De privacy is behouden door de plaatsing van een scheidingswand tussen de bureaus. Justin Smits, senior event manager, vindt het de uitvinding van de eeuw. “Het is toch een plaatje! Een lichte en open ruimte waar we gemakkelijk met elkaar kunnen overleggen. De sfeer zit er goed in. We gaan professioneel met elkaar om, maar een grapje tussendoor kan altijd. Als er per ongeluk een gast binnen komt lopen, ben ik niet bang even te vragen wie hij of zij is om vervolgens even een praatje te maken.” De open werkruimte bevordert de transparantie binnen het bedrijf en stimuleert sociale activiteiten die leiden tot meer creativiteit. Allemaal positieve effecten dus!

Focus op output

Medewerkers van Gooiland focussen zich op de output in plaats van op de input. Dit houdt in dat aanwezigheid en werkuren van de medewerkers minder belangrijk zijn dan wat zij uiteindelijk neerzetten. Helen de Groot vindt de verplaatsing van de focus op de input naar output een logisch gevolg van de werkcultuur binnen Gooiland. “Met de open werkcultuur krijgt iedere medewerker veel vrijheid in het uitvoeren van zijn of haar functie. Ik ben account manager en werk met vooraf bepaalde targets. In mijn functie word ik volledig vrijgelaten en kan ik mijn werkdagen zelf invullen. Als ik aan het einde van de rit mijn target maar haal, dan is in principe alles toegestaan.”

Deze moderne manier van werken brengt vele voordelen met zich mee, vindt Philip Lamers, de jonge en gedreven eigenaar van Gooiland. Ik vind het belangrijk dat iedereen die bij Gooiland werkt een prettige en open sfeer ervaart. Alle werknemers hebben een laptop zodat ze overal kunnen werken, ook vanuit huis. Maar ik vind het wel belangrijk dat iedereen er minimaal drie dagen per week is om elkaar niet uit het oog te verliezen. Verder geef ik al mijn werknemers drie doelen mee per jaar. Ze moeten zelf zorgen dat ze deze doelen behalen waarbij ze hulp kunnen vragen aan hun leidinggevende. Je leert door vallen en op staan, heb ik ervaren. Uiteindelijk brengt dit je naar mooi resultaat.”

Nieuwsgierig geworden naar de medewerkers en werkomgeving van Gooiland? Kom gezellig langs! Wij staan altijd open voor nieuwe ontmoetingen en drinken graag een kopje Nespresso met je.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief