Groen in huis: de onmisbare trend

Planten zorgen voor een fijne sfeer in huis, zijn leuk om te zien en zijn helemaal hip!
Geen wonder dat woon- en slaapkamers steeds groener worden en de Aloë Vera niet meer weg te denken is uit het hedendaagse interieur. Wil Gooiland met de plantenwand in de Copperbar op deze rage aanhaken?

De plantenwand in de Copperbar

Eén ding is goed om te weten. Bij Gooiland wordt nooit zomaar iets gedaan. Achter alles zit een verhaal; de kleuren, het interieur, de materialen, het gebouw.. We zijn erg blij met het feit dat planten nu ‘hip’ zijn, maar over tien jaar hebben wij deze wand waarschijnlijk nog steeds. Misschien is hij dan al lang niet meer een rage, maar toch zal de wand altijd passen bij de historie van dit pand. Waarom? Dat ga ik je uitleggen.

Jan Duiker

Jan Duiker, de man achter dit alles en tevens de architect die Gooiland in 1936 heeft gebouwd, was een eigenzinnige man. Hij deed de dingen op zijn eigen manier en hield van licht, ruimtelijkheid en moderniteiten. Hij bouwde Gooiland destijds voor hen die uit Amsterdam wegtrokken en zochten naar een plek om samen te komen en te genieten van hun vrije tijd.

Castles and Gardens

De vele jonge gezinnen die de drukte van Amsterdam ontvluchtten zochten een rustige en groene omgeving waar hun kinderen vreedzaam konden opgroeien; het Gooi. Hilversum werd voor hen de perfecte woonplaats. En zo werd Gooiland, een fris en modern gebouw, binnen no time ‘the place to be’. Hilversum fungeerde als het ware als de achtertuin van Amsterdam waar ‘yuppen’ hun kinderen vreedzaam en in alle rust konden opvoeden. Oftewel: Gooiland behoorde tot de ‘Castles and gardens’ van Amsterdam. Die positie kan het gebouw nog steeds hebben.

‘The place to be’

Op dit moment zijn wij druk bezig om Gooiland in Hilversum weer te laten verbinden met de bewoners van het Gooi en daarbuiten. Wij zijn ons ervan bewust dat de plek een tijd langverwaarloosd is, maar onze droom is om de plek weer ‘the place to be’ te laten zijn in Hilversum en omstreken. En wat betreft de plantenwand: die staat symbool voor de achtertuin van Amsterdam. De wand herinnert iedereen eraan dat Gooiland altijd onderdeel zal blijven van de ‘Castles and gardens’ van Amsterdam.

Ben jij nog nooit binnen geweest, maar wel erg benieuwd? Kom een drankje drinken in de Copperbar of boek een overnachting in het Dutch Brand Hotel en laat je inspireren door de vele verhalen die het pand rijk is.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief