Hotel Mediapark

Slapen in de Media hoofdstad van Nederland en op Steenworp afstand van het Mediapark en Beeld Geluid? Dat kan in Gooiland! Het Mediapark hotel van Hilversum. Ons Mediapark Hotel is in 1936 ontworpen door de bekende Nederlandse architect Jan Duiker in opdracht van de familie Buurke en is sinds 1987 een ‘Jong Monument’. Het Gooiland Complex werd ooit gebouwd om antwoord te geven aan de groeiende vraag van de Amsterdamse elite naar een uitgaanscomplex en horecagelegenheid. Jan Duiker zag gebouwen als machines en heeft van het Gooiland Complex een ware vrijetijdsmachine weten te maken. De gebouwen die Jan Duiker ontwierp stonden bekend als gebouwen met veel licht, openheid en ruimtes die in elkaar overliepen, stalen kozijnen en grote ramen. De gebouwen staan onderscheiden zich als zakelijk, zonder poespas, maar toch met de luxe die je mag verwachten van een mediapark hotel.

Dutch Brands Hotel

Dutch Brands Hotel

Grand Hotel Gooiland in Hilversum is het eerste Dutch Brand Hotel in Nederland. Wij geloven in oer-Hollandse merken. En die vind je dan ook overal terug in het hotel. We werken samen met onder andere Luxaflex, Auping, Gispen, Brabantia, Forbo, Sphinx, Philips en Hema. Stoere merken zonder poespas. De merken uit de tijd dat leven een werkwoord was, dat we de schouders er met zijn allen onder zetten.  

Lees verder
Dutch Design

Dutch Design

In de nieuwe huisstijl van Hotel Gooiland spelen zwarte lijnen een subtiele maar belangrijke rol. Het zijn de twee zwarte lijnen uit het ruitvormige schilderij ‘Compositie met twee lijnen’ (1931) van Piet Mondriaan, met Rembrandt en Van Gogh de grootste kunstenaar van Nederland. Zonder Mondriaan (wereldberoemd om zijn werken met horizontale en verticale zwarte lijnen en primaire kleuren) was Gooiland eind vorige eeuw ter ziele geweest. 

Lees verder